Головний зміст

2016 12 21 naau 585acfa1ab979Національна асоціація адвокатів України звернулась до Президента України в зв‘язку з прийняттям змін до закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

 

 

 

 

 

 

В зверненні йдеться мова про те, що 21 грудня 2016 року Верховна Рада України схвалила зміни до Податкового Кодексу України. Текст цього законопроекту (реєстраційний номер 5132) містить зміни до закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність". При цьому сам законопроект, на думку його авторів, зумовлений необхідністю забезпечення виконання вимог Податкового кодексу України щодо щорічного перегляду ставок деяких податків, визначених в абсолютних значеннях, збалансованості бюджету та адаптації до норм Європейського законодавства. Тобто, відноситься до податкового та бюджетного законодавства.

 

НААУ звертає увагу, що включені до цього законопроекту зміни до закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" обмежують компетенцію органів адвокатського самоврядування, зокрема, право цих органів на свій розсуд визначати розмір та порядок сплати щорічних внесків на забезпечення адвокатського самоврядування та оплати вартості за стажування, а також сплати внеску за складання кваліфікаційного іспиту. Окрім того, пропоновані зміни також порушують визначений законом збалансований розподіл повноважень між органами адвокатського самоврядування.

 

Національна асоціація адвокатів України закликає Президента застосувати право вето на закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році (реєстраційний № 5132 від 15.09.2016) з вимогою виключити з тексту даного закону зміни до закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".