Головний зміст

1005477034Відповідно до Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України" на осіб начальницького складу Національного бюро поширюється положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ та Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України.

 

 

Згідно з положеннями Закону України «Про Національну поліцію» в найближчому часі втратять чинність Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ, затверджене постановою Кабінету Міністрів УРСР від 29 липня 1991 р. №114 та Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України.

Враховуючи вищезазначене та спеціальний статус Національного антикорупційного бюро України, члени Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції пропонують врегулювати окремими нормативно-правовими актами порядок проходження служби та питання додержання службової дисципліни начальницьким складом Національного бюро.

Так, 22 грудня у Верховній Раді України зареєстрували проект Закону "Про Дисциплінарний статут Національного антикорупційного бюро України" №5581, а вже наступного дня його направлено на розгляд Комітету.

Документ містить преамбулу та 18 статей, сформованих у 4 розділи.

Дисциплінарний статут НАБУ визначає сутність службової дисципліни, права та обов'язки осіб начальницького  складу  Національного бюро, аспекти додержання дисципліни, види заохочень, дисциплінарних стягнень і порядок їх застосування.

Дія Статуту в разі його прийняття поширюватиметься на всіх осіб начальницького складу Національного бюро, які повинні неухильно додержуватися  його вимог.