Головний зміст

zvilnenyaУряд нагадує роботодавцям, що органи місцевого самоврядування уповноважені перевіряти підприємства, тому оформлення працівника на неповний день або півставки може каратися штрафом у «сотні тисяч гривень».

 

 

 

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Я вимагаю як Прем’єр-міністр, щоб людям, які працюють, платили чесну заробітну плату з двох причин. Перше, найголовніший виклик для нас для всіх – це боротьба з бідністю. Для того, щоб почати з цим реально боротися, треба підвищувати у тому числі мінімальну заробітну плату. Уряд зробив цей крок, у бюджетній сфері ми це виконаємо бездоганно. Приватний сектор, бізнес має це теж виконати. Я вважаю, що такі можливості сьогодні у бізнесу є», — заявив Володимир Гройсман.

Він також нагадав, що у бюджеті на 2017 рік прийнято рішення про підвищення першого тарифного розряду до 1600 грн. Таким чином, заробітна плата буде нараховуватися не від 1335 грн, як було раніше, а від 1600 грн.

Прем’єр-міністр застеріг роботодавців від зловживань, наприклад щодо оформлення працівника на півставки, неповний робочий день. Він нагадав, що було розширено повноваження органів влади, у тому числі органів місцевого самоврядування, щодо перевірок на підприємствах. 

«Не треба нікому бавитися, — підкреслив В. Гройсман. - Людина, яка працює, має отримати нормальну заробітну плату – не менше ніж 3200 грн», що відповідає споживчому кошику.