Головний зміст

logo shiefСоціальний захист ветеранів війни, які врятували наше мирне майбутнє, є і завжди залишатиметься основним пріоритетом держави та суспільства. Ветерани, які здобули Велику Перемогу, мають постійно відчувати реальну турботу і представники судової влади не залишаються осторонь.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Сьогодні, 28 грудня голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін та суддя Володимир Петренко вже втретє завітали до ветерана війни Орлової Ази Костянтинівни.
 
 
 MG 8420
 
 
Народилась Аза Костянтинівна 20 серпня 1924 року в селі Маяки. В 1942 році стала зв'язковою загону ім. Сталіна. Друкувала на друкарській машинці листівки та розклеювала їх по місту, варила їжу для партизан і передавала в катакомби, вела пропаганду в чехословацьких частинах, за їжу вимінювала у них зброю. Була нагороджена орденами "Знак пошани", "За мужність", медаллю "За перемогу над Німеччиною" тощо.
 
 MG 8432
 
 
 
Незважаючи на поважний вік, Аза Костянтинівна бере активну участь у громадсько-політичному житті краю, розкриває  молоді всю правду про лихоліття війни і ціну перемоги.
 
 
92-річна Аза Костянтинівна очолює секцію партизан комітету ветеранів Київського району та співає в муніципальному хорі «Бойові подруги». 
 
 

 MG 8434

 
«На жаль, ветеранів Великої Вітчизняної війни майже не залишилось. Ми повинні приділяти більше уваги людям, які пережили ті страшні часи», - сказав Сергій Чванкін та передав від суддів Київського районного суду м. Одеси медичні препарати та новорічний продуктовий кошик, які так необхідні Азі Костянтинівні.
 
 
 MG 8439
 
 
 MG 8445
 
 
 
 MG 8468
 
 MG 8472
 
 
На завершення зустрічі судді пообіцяли частіше навідувати героїню та побажали їй міцного здоров’я  та довгих років життя.