Головний зміст

fgyhertfghfgdhrfhrtfhgdfryВчора, 14 червня 2017 року, колегія суддів Київського районного суду м. Одеси визнала винним чоловіка у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло).

 

 

Так, згідно вироку суду, 24 березня 2015 року о 01 годині обвинувачений, вступивши в злочинну змову з невстановленими особами, прибув в с. Дачне Біляївського району Одеської області з метою скоєння розбійного нападу.

 

При цьому, з метою приховання обличчя, чоловіки одягнули заздалегідь підготовлені маски з прорізами для очей.

 

Через незачинене метало-пластикове вікно обвинувачені проникли до будинку, в якому на той час відпочивали потерпілі.

 

З метою залякування господарів будинку один із нападників повалив жінку на підлогу і почав душити, в той час коли інший нападник почав наносити потерпілому удари по руках і ногах заздалегідь приготовленою металевою фомкою.

 

Після цього обвинувачені, погрожуючи господарям будинку спричиненням тілесних ушкоджень, почали вимагати грошові кошти.

 

Побоюючись за своє життя, потерпілі віддали нападникам грошові кошти в сумі 350 доларів США та 1100 гривень. Таким чином чоловіки спричинили господарям будинку матеріальний збиток на загальну суму 9248 гривень.

 

Згідно висновку судово-медичної експертизи потерпілим були завдані легкі тілесні ушкодження, які викликали розлад здоров’я від 6 до 21 дня.

 

Зазначимо, що обвинувачений в судовому засіданні визнав свою вину у повному обсязі та не оспорював фактичних даних, викладених в обвинувальному акті.

 

Таким чином, колегія суддів визнала обвинуваченого винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначила йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві власності.

 

Зазначимо, що вирок ще не набрав чинності.