Головний зміст

IMG 1187 1Сьогодні до Київського районного суду міста Одеси завітали заступник керівника Центрального районного суду міста Миколаєва Блінцова Анжела Казанфаровна та спеціаліст режимно-секретного відділу  Куліков Владислав Олегович.

 

 

 

 

Гостей зустрів суддя-спікер Володимир Петренко. Він розповів про роботу суддів, про численні заходи, які організовуються в стінах суду, а також про проект "Електронний суд".

 

 

IMG_1092.jpg

 

IMG_1096.jpg

 

 

IMG_1115.jpg

 

 

Гостей цікавило, зокрема, як організовано роботу суду, яка структура, які обов'язки та повноваження закріплені за працівниками. Так, у складі суду працює 4 канцелярії (загальна, адміністративна, кримінальна та цивільна канцелярії) та чотири окремих відділи (архів, інформаційний центр, кімната прийому громадян та відділ прийому матеріалів досудового розслідування).

 

 

Загальна канцелярія здійснює прийом та видачу кореспонденції, готує документи до відправки, передає отриману пошту суддям та іншим канцеляріям.

 

 

IMG_1161.jpg

 

 

Кримінальна канцелярія здійснює прийом та реєстрацію обвинувальних вироків, зберігає справи після їх розгляду судом, списує справи в архів, а також видає копії рішень суду.

 

Адміністративна канцелярія зберігає справи про адміністративні правопорушення, які вже розглянули судді, видає копії постанов, направляє документи на виконання, а також списує документи в архів.

 

 

IMG_1154.jpg

 

 

Цивільна канцелярія здійснює зберігання і ведення цивільних справ, а також справ, розглянутих за КАСУ, вже після їх розгляду судом. Крім того, працівники канцелярії здійснюють підготовку рішень суду, які вже набрали чинності, виконавчі листи. Готують справу до відправки в апеляційну чи касаційну інстанції. Також до повноважень працівників канцелярії входить обов’язок списання справ до архіву.

 

 

IMG_1124.jpg

 

 

Архів зберігає справи протягом строку їх зберігання, після чого справи знищуються і залишаються лише оригінали рішень. Архів також видає копії рішень суду та виконавчі листи за запитом громадян.

 

 

IMG_1137.jpg

 

 

Кімната прийому громадян здійснює прийом та реєстрацію позовних заяв та доданих матеріалів, які потім передає суддям.

 

 

IMG_118000.jpg

 

 

 

Інформаційний центр – місце, де громадяни можуть отримати інформацію стосовно розгляду справи, судді, залу судового засідання чи дати розгляду справи. Також в інформаційному центрі громадяни можуть отримати копії рішень, які були підготовлені в інших канцеляріях.

 

 

IMG_1191.jpg

 

 

Голова суду Сергій Чванкін розповів гостям про нововведення в суді та подальші плани. Зокрема, голова суду детально зупинився на особливостях роботи прес-служби суду та запропонував співробітникам суду співробітництво у сфері налагодження зв’язків з громадськістю.

 

IMG_1216.jpg

 

 

IMG_1223.jpg

 

 

IMG_1240.jpg

 

 

IMG_1230.jpg

 

 

IMG_1187.jpg

 

 

Після зустрічі з представниками Миколаївщини, співробітники суду зустрілися з головою Саксаганського районного суду міста Кривого Рогу Олексієм Євтушенком.  Голову суду цікавило запровадження проекту «Електронний суд» в Київському районному суді міста Одеси. Гостю продемонстрували всі опції електронного судочинства, які успішно реалізовано в Київському районному суді міста Одеси.

 

 

IMG_1245.jpg

 

 

 

Київський районний суд міста Одеси завжди готовий обмінюватися набутим досвідом з судовими установами зі всієї України.