Головний зміст

1446147001 363174 w 300Сьогодні, 21 вересня, Київський районний суд м. Одеси обрав запобіжний захід підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368, ч.1 ст.369 КК України (отримання неправомірної вигоди, надання неправомірної вигоди службовій особі).

 

 

 

Відповідно до наказу, жінка обіймала посаду головного спеціаліста відділу технічного нагляду за капітальним ремонтом житлового фонду Одеської міської ради.

За версією слідства, в середині літа вона вступила в змову з начальником цього ж відділу з метою незаконного збагачення.

Реалізуючи свій умисел, спільники висунули засновнику одного з товариств вимогу про передачу їм неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч гривень.

За вказані грошові кошти вони обіцяли погодити кошторис на будівельні роботи та підписати акти виконаних робіт у житлових будинках Приморського району м. Одеси.

25 липня засновник та директор товариства передали чиновникам у їх службовому кабінеті частину неправомірної вигоди. Інша частина була перерахована на картковий рахунок.

Через деякий час ситуація повторилась. Так, 19 вересня засновник передав посадовцям у їх службовому кабінеті неправомірну вигоду у розмірі 5 тисяч гривень.

Після цього їх затримали.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, суд обрав всім підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб.

Розмір застави складає: по 140 тисяч для чиновників і 35 тисяч гривень для особи, яка передавала неправомірну вигоду.

Звернемо увагу, що ухвали слідчого судді ще не набрали чинності.