Головний зміст

IMG 9694Київський районний суд міста Одеси продовжує налагоджувати зв’язок з іноземними колегами.

 

 

 

 

 

 

Цього разу судді ділились досвідом з професором Університету Ка Фоскарі Брюсом Лєімсідором, який спеціалізується на міграційному праві, в тому числі захисті правах біженців. Італійський професор до 2003 року був Верховним Комісаром ООН з питань Африки. Він на прикладі інших країн розповів, як проходить натуралізація мігрантів, які дії вживають Уряди для інтеграції біженців у суспільство, а також про позовні заяви, які вони надсилають до суду. Брюс Лєімсідор поцікавився судовою системою України, які справи розглядаються у судах першої інстанції, а також кількість внутрішньо переміщених осіб, які виявили бажання змінити місце голосування на виборах.

IMG 9699

 

«Київський районний суд є одним із 4 місцевих судів Одеси. Ми розглядаємо кримінальні, цивільні та адміністративні справи. Під час виборчого процесу до суду надійшло більше 100 позовних заяв про уточнення списку виборців, серед яких були і від внутрішньо переміщених осіб», - зазначив голова суду Сергій Чванкін.

IMG 9674

 

Після цього гостю показали Громадський центр правосуддя Одеської області, який працює на базі суду. Італійський професор поспілкувався з експертами та зазначив на необхідності відкритті такого Центру в усіх великих містах України.

IMG 9715

Зазначимо, що зустріч з іноземним колегою відбулась в рамках співробітництва Київського районного суду міста Одеси з факультетом міжнародно-правових відносин НУ «Одеська юридична академія».