Головний зміст

sud s naruchnikamiДо Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваним у скоєнні крадіжок та грабежів на території регіону (ч.ч. 1, 2 ст. 185, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України).

 

 

 

За версією слідства, підозрювані обирали об’єктом свого посягання відвідувачів розважальних закладів та звичайних перехожих на вулицях.

Вони використовували раніше відпрацьовану схему так званих «приятельських обіймів». Так, підозрювані очікували потерпілих на вулиці та, вдаючи знайомих, непомітно обкрадали та грабували їх.

Розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив їх. Чотирьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб. Розмір застави складає майже 170 тисяч гривень для кожного.

Зазначимо, що ухвали слідчого судді ще не набрали чинності.

 

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.