Головний зміст

dataУряд прийняв Постанову «Деякі питання оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних», якою затверджено порядок ведення Єдиного державного порталу відкритих даних DATA.GOV.UA, визначено функціональні обов’язки держателя, адміністратора порталу та розпорядників інформації. 

 

 

 

 

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко зазначив, що на порталі розміщено понад 8 тис. наборів даних та зареєстровано більше 900 розпорядників інформації. Урядовці упорядкували його діяльність і підвищили відповідальність державних органів за оприлюднення там відповідної інформації. Через портал DATA.GOV.UA органи влади мають максимально відкрити для громадян доступ до інформації про свою діяльність. Таким чином створюється ефективний і прозорий канал комунікації, а держава наближається до європейської практики поширення відкритих даних.

 

Нагадаємо, що Портал DATA.GOV.UA призначений для забезпечення надання доступу до публічної інформації у формі відкритих даних та передбачає доступ до інформації органів влади з можливістю її наступного використання.