Головний зміст

na zastavkuСьогодні, 26 грудня, у Київському районному суді міста Одеси відбувся круглий стіл за участі Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз.

 

 

 

 

Захід присвячений впровадженню проекту "Електронний суд" та міжвідомчій взаємодії з питань електронного документообігу.

У заході взяли участь голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін, судді Оксана Куриленко, Ігор Борщов, співробітники апарату Світлана Федак, Сергій Романенко та Ірина Войтенко.

 MG 8271

 

Одеський науково-дослідний інститут судових експертиз представляв директор інституту Артем Ріпенко та начальник організаційно-правового відділу Євген Сербин.

 

 MG 8268

Сергій Анатолійович розповів гостям про роботу "Електронного суду", що реалізується за підтримки програми USAID "Справедливе правосуддя". Також голова суду поділився досягненнями та успіхами цього проекту. Зазначив, що це не далеко не перша зустріч з іншими установами щодо співпраці: "Минулого тижня до нас завітала Посол США Марі Йованович – вона була вражена нашим оптимізмом та завзятістю. До того ж, ми тісно співпрацюємо з прокуратурою, поліцією, міграційною службою, Адресно-довідковим бюро та органами виконавчої служби".

 MG 8250

Артем Ріпенко зазначив наступне: "Особливих проблем немає: незважаючи на обмежені матеріальні ресурси, ми робимо значні кроки у процесі запровадження електронного обміну документами, адже необхідно рухатися далі. Єдине і ключове питання – приведення у відповідність законодавства. Якщо в законі змін потребує одна-дві статті, то в відомчих інструкціях та наказах роботи значно більше. У зв’язку з цим ми й працюємо з "легкою обережністю" .

 MG 8285

Жвавий діалог завершився конструктивними пропозиціями щодо подальшої співпраці Київського районного суду міста Одеси та ОНДІСЕ у налагоджені електронного документообігу. Учасники заходу домовилися про чергову зустріч в січні наступного року, до якої мають підготувати запропоновані сьогодні законодавчі ініціативи.