Головний зміст

699666Київський районний суд міста Одеси взяв під варту громадянина Російської Федерації, підозрюваного в злочині, передбаченому ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання).

 

 

 

 

 

 

За версією слідчих, ввечері 16 січня 2017 року в місті Одесі на території автосалону «777» 37-річний чоловік, демонструючи предмет, схожий на пістолет, погрожував потерпілому вбивством, якщо той не принесе йому 10 000 доларів США. Для збору цієї суми потерпілий мав три дні – підозрюваний призначив йому конкретний час та місце зустрічі.

 

         20 січня близько 13:15 чоловіки зустрілися в кафе-барі, де підозрюваний отримав 1 100 (тисячу сто) доларів США. Менш ніж через годину правоохоронці затримали зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Дослідивши матеріали, суд, враховуючи важкість інкримінованого підозрюваному злочину, вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання вартою строком на 20 днів.

 

         Нагадаємо, санкція ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання з погрозою вбивства) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.